15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Плитки и обем са ключовите тенденции при абитуриентските прически за тази година

Баловете наближават. Търговските улици жужат от ентусиазирани абитуриенти, а във фризьорските и козметичните салони не са останали свободни часове за май. Причината за този феномен е, че най-вече младите дами, които тази година завършват училище, правят всичко по силите си, за да изглеждат като истински принцеси в празничния ден.

 

снимка: Trend Lady, Коса: Елена Войнова @ ArtHair, Грим: Анастация Дембицкая, Ксения Чилиби, Светлана Шилова, Фотограф: Вадим Серый, Екатерина Гаркавенко

 

Знаем колко е труден изборът на прическа, затова решихме да помогнем на абитуриентките, като им представим най-актуалните прически за този щастлив повод. Основната тенденция е комбиниране на стил и елегантност. Тя може много лесно да се спази, в случай че е изпълнен основният моден закон – „нека всичко да бъде семпло и изящно”. Следващи в класацията на най-актуалните прически за този сезон са дългите тежки къдрици, плитките и кокът във всичките им форми.

 

На първо място поставяме косата, чийто цветове са решени в нашумелия напоследък стил Омбре. Двуцветните прически ще залеят червените килими, по които ще стъпват гордите момичета.

 

Наред с Омбрето, поставяме и един акцент, който никога не излиза от мода. Това са стилните и големи „подскачащи” къдрици. Плитките ще властват и това абитуриентско лято. Те се срещат във всякакви размери и форми – от класическата плитка до „рибешката” плитка a ла Блейк Лайвли. Ако обаче не искате косата ви да е твърде прибрана, може да съчетаете плитка с дълги къдрици.

 

снимка: Trend Lady; Коса Елена Войнова @ ArtHair; Грим Анастация Дембицкая, Ксения Чилиби, Светлана Шилова; Фотограф Вадим Серый, Екатерина Гаркавенко

Кокът е класическа прическа, с която може много да се експериментира. Възможно е да се съчетае с плитка, с добре подбрано бижу или с красиво цвете. Разбира се, може да заложите на сигурно с обемен класически кок, който най-често се постига с подплънка. Той е много стилен, ефектен и поставя акцент едновременно върху лицето, врата, шията и дори бюста.

 

снимка: Trend Lady; Коса Елена Войнова @ ArtHair; Грим Анастация Дембицкая, Ксения Чилиби, Светлана Шилова; Фотограф Вадим Серый, Екатерина Гаркавенко

За по-ексцентричните завършващи училище дами може да предложим нещо в стил Гуен Стефани или Риана, която напоследък е тенденциозен пример за подражание. Вдигнат бретон назад, леко пригладен с останалата част от косата е стилът на Гуен, който може да бъде подходящ за специален случай като абитуриентския бал. Подобна прическа разкрива лицето и го подчертава. Стилът на Риана е за по-смели дами. Косата е много къса, а бретонът е спуснат напред и обработен със солидно количество стилизант. Може да стигнете и още по-далеч, като добавите и бръсната част.

снимка: Trend Lady; Коса Елена Войнова @ ArtHair; Грим Анастация Дембицкая, Ксения Чилиби, Светлана Шилова; Фотограф Вадим Серый, Екатерина Гаркавенко

И за да сте изцяло потопени в модните тенденции, задължително сложете в косата си красиво бижу. Тиарите, обсипани с камъни и флорални мотиви, ще са наистина хит това лято. Те придават едновременно класа и игрив акцент на всяка млада дама.

 

текст Живка Русанова

https://www.facebook.com/pages/COIFFURE-BEAUTY/170870484374?ref=hl

http://www.coiffure-beauty.com/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук