13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Подарете си класика

Виенският камерен оркестър ще изнесе концерт в града. Концертът слага началото на традиционните Дни на австрийската култура и изкуство. Почитателите на класическата музика ще имат шанс да се потопят в изпълненията на музикантите от Виенския камерен оркестър днес от 19:00 часа.

В залата на Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще звучат произведенията Дивертименто в ре мажор КV 136 на Моцарт, 3 пиеси „В емиграция“ на Паул Хертел и Секстет в си бемол мажор оп.18 на Й. Брамс.
Програмата е специално подбрана за участието на оркестъра в България, а шансът да се слушат музиканти от подобна класа не е за изпускане.

Билетите за класическия концерт вече са в продажба. Може да ги откриете на касите на НХК, Държавна опера – Бургас и Експозиционен център „Флора“, а в деня на концерта на място в ДТ „Адриана Будевска“. Цената на билетите е символична: 10 лв. редовен, 5 лв. за учащи и пенсионери.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70-годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег, допринасят за стила и облика на оркестъра.
Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенският камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук