13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Породата „Български барак” ще получи световно признание в Бургас

 Породата „Български барак“ ще получи сертификат от Световния киноложки алианс по време на Европейска седмица на кинологията, която се провежда в Бургас и ще продължи до 26 юни. Това ще бъде третата българска порода куче, която ще получи световно признание, след „Българското овчарско куче“ и „Българското лудогорско гонче“,      съобщи на пресконференция днес Аврам Петков – председател на Българския републикански киноложки съюз. Сертификатът, който дава право на кучетата от тази порода да участват във всички европейски и световни първенства ще бъде връчен от Мария Ферер, председател на Световния киноложки алианс.

barak3.jpgЕвропейска седмица на кинологията се организира за четвърта поредна година от Община Бургас със съдействието на Световен киноложки алианс, Международен киноложки съюз и Български републикански киноложки съюз, всички прояви се провеждат в Морската градина, близо до хотел „Парк“. Тази година в нея участват осем държави, като за първи път се представят Германия, Андора и Испания.

„Най-искрено благодарим на Община Бургас и българските кинолози за топлото посрещане и отличната организация“, заяви по време на прескоференцията днес Мария Ферер. Тя подчерта, че Европейската седмица на кинологията вече е позната в целия свят.

В събота, 25 юни, от 20 ч. за първи път ще бъде представена международна изложба под егидата на Испанската киноложка федерация.

За последния ден на Европейската седмица-26 юни, неделя, отново от 20 ч. е предвиден шампионатът с участието на всички породи. Очаква се в тези два дни да се представят 600-700 кучета, разделени в пет състезателни групи: овчарски породи, работни породи, териери, ловни породи и декоративни породи. Организаторите съобщиха още, че зрителите ще могат да видят близо 180 български овчарски кучета, 30-40 екземпляра от породата „Българско лудогорско гонче“ и 10-15 кучета от породата „Български барак“.
p1030563.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук