11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Порой заля Шумен, наводнени са жилища и магазини

Проливен дъжд, придружен с градушка и силни пориви на вятъра, заля Шумен снощи. В продължение на 120 мин. над града се изсипаха 42 л/кв.м. Порои заляха целия град. Наводнени са сградите на болницата и онкоцентъра, магазини по бул. „Симеон Велики“, избени помещения на жилища. По кръстовищата и улиците има нанесени инертни материали и на места са непроходими. От наносите отводнителните шахти са задръстени. Пострадали са и обектите по водния цикъл.

Затворен за движение в момента е участъкът по бул. „Симеон велики“, под жп моста, поради голям нанос на инертни материали и кал движението е отбито по ул. „Плиска“. До тази сутрин бе затворена входната /западна/ артерия от Пети километър към града.

Има съборени няколко дървета. Без ток бе част от кв. „Гривица“. Нарушено бе водоподаването във високите части на града поради повреда в помпената станция. През нощта ВиК подмениха помпите.

Цяла нощ пожарната отводнява приземни помещения и премахваха паднали дървета и клони. Екипите на „Енерго про“ и ВиК работиха по отстраняване на авариите.

Снощи веднага след спирането на дъжда кметът Красимир Костов и Красимир Косев – секретар на Щаба за защита при бедствия, направиха обход и набелязаха проблемните участъци, където започна веднага разчистване. Днес сутринта кметът разпореди на управителите на „Титан БКС“ и ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство“ да сформират екипи и да започнат разчистването на наноси и шахти.

Наводнен е и приземният етаж на Детска ясла № 6, в момента се изпомпва водата. В социалните заведения няма проблеми. От придошлата вода е пострадало дворното пространство и плочките на ЦДГ 27 „Златна рибка“, пострадало е и складово помещение в ЦДГ 30.

Снимки и текст: dariknews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук