14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Порточанов праща Боби Михайлов на детектор на лъжата, заради черно тото и един милион от телевизионни права

Христо Порточанов призова прокуратурата да се самосезира за съмнения за корупция от страна на президента на БФС Боби Михайлов, както и той да бъде подложен на детектор на лъжата заради съмнения за уреждане на мачове и присвоени пари от телевизионни права. Порточанов поиска свикване на нов конгрес на БФС през октомври, след като Върховният касационен съд обяви на 12 юли изпълнителният комитет и президентът за нелегитимни и върна на власт стария изпълком. Според бившия президент на Нефтохимик, Михайлов няма морално право отново да се кандидатира за шеф на футболния съюз.

„Пак казвам Боби няма моралното право да се кандидатира, а пък ако е сред кандидатите в залата ще трябва да има детектор на лъжата и  той ще трябва да отговори на два въпроса. Събуждал ли е Христо Стоичков посред нощ да го пита за точен резултат за един мач от световна квалификация и вземал ли е пари за себе си, облагодетелствал ли е със сериозна сума, близо милион от телевизионни права. Той трябва да отговори, делегатите да преценят,защото той ще се издъни. Говори се твърде много за мача с Естония, за мача с Мексико, за юношески мачове са манипулирани тоест за черно тото ”, заяви Порточанов.

Порточанов призова още за поголовна чистка във футболния съюз, а като достоен кандидат за президентския пост посочи себе си или Христо Стоичков. „За сега вариантите са два – Христо Стоичков или Христо Порточанов. Ако не възникне трети вариант. Ние сме обнадеждени, че ще спечелим този конгрес. И ще го спечелим в името на доброто, а не на всяка цена да съм там в тази управа. След А трябва да има и Б. Щом съм спечелил във върховен съд и съм показал пред цялата държава, че Боби е непочтен, трябва да покажем,  че мястото му не е там.Мястото му въобще не е в залата.”, коментира Порточанов

Като основна задача на новия изпълком Порточанов посочи изкореняване на черното тото в родния футбол. Въпреки че съда обяви сегашното ръководство на БФС за нелегитимно, футболния бос заяви, че няма да се допусне да се преиграват мачове от първенството.

Самият Боби Михайлов заяви преди време в Бургас, че ако се кандидатира отново за шеф на БФС това ще бъде негов последен мандат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук