14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Прокуратурата поема ММА боеца Джон Кери, който вилня край Слънчев бряг

Разследването срещу британския ММА боец Джон Кери, който предизвика луд екшън край Слънчев бряг през нощта на 28 септември, въоръжен със стоманен гаечен ключ и ножове, е прехвърлено в Окръжна прокуратура Бургас, пише „24 часа“.

Оразувано е производство по чл.342, ал.3 от НК за причиняване на сериозни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство – в случая с Кери – мотокар, с който той надупчи две коли и по чудо не рани човек.

Акс бъде съден и признат за вивовен, ММА боецът от Кембридж може да отнесе до 10 г. затвор, сочи Наказателният кодекс.

В момента Кери е в отделението по неврохирургия в бургаската болница, състоянието му е стабилно. Той е с няколко травми по тялото, които сам си нанесъл с гаечния ключ по време на среднощния екшън.

Все още обаче не са готови пробите, с които да се уточни каква дрога е употребил британецът.

Според зам.директора на МБАЛ Бургас неврологът Светлозар Георгиев, най-вероятно става дума за комбинация между амфетамини и алкохол, в комбинация с някакви анаболи.

От болницата споделиха, че досега не са имали толкова „опасен“ пациент, буствайщ с часове в болничната стая. За да бъде усмирен и да не навреди отново на себе си, Джон Кери лежи в болницата прикован за леглото с белезници, а отвън го охраняват полицаи.

Както „24 часа“ писа, Кери, който пристигнал в Слънчев бряг на почивка, открадна мотокар от база на частна фирма, прониза с „вилиците“ на машината две коли, удари с гаечен ключ ръката на полицай и нахлу в бензиностанция, от където взе два ножа и отново насочи агресията си към униформените. Боецът бе прострелян със стоп патрони, но вероятно заради употребената дрога, изобщо не усетил болка. В крайна сметка Кери бе обезвреден и задържан от спецчасти към ОД на МВР Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук