20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Професор успял да заснеме феи

Британски професор твърди, че те съществуват и е успял да заснеме митичните създания. Проф. Джон Хаят е преподавател в Manchester Metropolitan University, директор на Манчестърския институт за проучвания и иновации в изкуството и дизайна. Той уверява, че снимките му не са обработвани дигитално. 

Fairy

Крилатите приказни същества са попаднали пред обектива на професора в долината Розъндейл в графство Ланкашър. В продължение на две години той е снимал както тях, така и различни видове мушици, молци, бълхи и пеперуди, за да докаже, че неговите феи не са насекоми. Освен ефирните си крилца, те имат човекоподобни тела и Хаят твърди, че са танцували в слънчевата светлина, пише standartnews.bg

53-годишният преподавател е бил член на пънк-групата The Three Johns. По думите му много възрастни, които са видели снимките му, са променили мнението си и вече вярват, че феите съществуват. „Хората могат да преценят за себе си. Посланието ми е да се отнасяме към непознатото с отворено съзнание. Мисля, че това е една от тези ситуации, в които трябва да повярваш, за да видиш“, казва Хаят. Според него в живота има и по-странни неща от феи.

Такива фотографии, твърдящи, че показват феи, се тиражират още от началото на миналия век, преди откриването на цифровите методи за обработка на изображения. В много от тях си личи опитът за манипулация, други са неясни и замъглени, а трети изглеждат съвсем реални. Истински или не, красивите снимки на приказните създания носят мъничко вълшебство и вяра в чудеса.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук