15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Първа копка на нова автобусна спирка и морска линия от Сарафово в Седмицата на мобилността

За поредна година община Бургас се включва в европейската инициатива Седмица на мобилността, която се финансира по проект Интегриран градски транспорт, каза при представянето на инициативата зам-кметът по бюджет и финанси на община Бургас Красимир Стойчев. Тази година мотото е Нашите улици, нашия избор.

Велосипед „Европейската седмица на мобилността има за цел да направи преоценка на начина, по който обитаваме градското пространство. Искаме да акцентираме върху алтернативното придвижване – пеш, с колело, с електрически превозни средства или морски транспорт“ каза Стойчев. 

На 18 септември, в четвъртък ще бъде дадено началото на изгражданетио на новата автобусна спирка в к-с „Меден Рудник“ по големия проект за Интегриран градски транспорт. Другият понедленик, на 22 септември, когато е Денят без автомобили ще бъде пусната експериментална морска линия Сарафово-Бургас, предава Агенция „Фокус“. Корабът Афала ще извърши два курса в 9 и 16ч. Пред Пантеонът вече е инсталирана соларна станция за зарежданне електромобили.

По думите на Руска Бояджиева, която е ръководител на проекта за Интегриран градски транспорт, в резултат на сътрудничеството на общината и соларната асоциация идеята за вбъдеще е тази станция да стане постоянна и ще се търси място където да се инсталира тя. По линията на автобус 4 ще има зелена спирка, а по „зелена пътека“ ще вървят пешеходците по ул „Богориди“. Седмицата ще се проведе между 16 и 22 септември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук