13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Регионалният министър спря строежа на Иракли, къщичките били повече от разрешените

Регионалният министър Лиляна Павлова  спря строежа в местността Иракли. Това е станало след назначена от нея проверка на ДНСК, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Служители на ДНСК са извършили проверка по документи и на място на строежа на ваканционното селище в местността”Кладери”. При проверката е установено, че в нарушение на влязло в сила решение от 11. 08. 2011 г. по оценка въздействието върху околната среда, се извършва строителство на 14 бр. къщи и 3 бр. складове, вместо 12 бр. еднофамилни къщи, плажен бар и басейн, както е в ОВОС.

 Във втория имот са изградени 14 бр. къщи, ресторант, спа център, открит басейн и рецепция, вместо 8 еднофамилни къщи, резиденция от осем стаи и шест апартамента с подземен гараж, басейн, ресторант, спа център, механа и плажен бар, както е в Решението по ОВОС.

При проверката не са представени сключени договори за предаване на отпадъците на лица, притежаващи съответното разрешение за дейности с отпадъци, което също е задължително условие по ОВОС.

Неизпълнението на условията в Решението по ОВОС е нарушение и на изискванията на ЗУТ, което е основание за спиране на строежа.

 За установените законови нарушения са съставени два констативни акта за спиране на строежа. В срок от 7 дни могат да бъдат обжалвани, след което ще бъдат издадени заповеди за спиране на всички строителни работи на двата обекта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук