21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Риби с височина 1.60 м. превземат улиците на Бургас

Пъстър пасаж от риби превзе бургаските улици. Морското нашествие представлява уникална арт експозиция на открито, включваща 18 фигури от фибростъкло с височина 1.60 и дължина 2.20 м, всяка изрисувана в различни цветове и шарки. Нестандартната изложба ще остане в Бургас през цялото лято.

 

Една от рибите ще е по-специална от останалите, защото как ще изглежда тя, ще решат бургазлии. На 11 юни /вторник/ от 11.00 часа на площада пред Общината всеки, който желае, ще може да се включи в нейното изрисуване. Напътствия ще дават млади художници от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Едно във визията на скулптурата е сигурно отсега – тя ще носи надпис „Обичам Бургас“ и знака на Кандидатурата на града за културна столица през 2019.

 

Събитието ще бъде съпътствано и от други творчески занимания на морска тема. Талантливият екип на общинското социално предприятие „Морски знаци“ ще демонстрира своите умения за изработка на сувенири с визия  на риби, корали, морски звезди, др. Ще има и работилница за оригами, в която всеки, който желае, ще може да се включи в направата на хартиени фигури на подводни обитатели. На картонена лодка бургазлии ще могат да даде своето символично „за“ кандидатурата на Бургас за културна столица, като оставят цветен отпечатък на дланта си.

 

Събитието се организира съвместно от Община Бургас и Mall Galleria Бургас и е в подкрепа на Кандидатурата на града за Културна столица на Европа 2019, зад която все по-категорично заедно с институциите и културния сектор застава и бизнесът.

 

Съвместната инициатива предшества гостуването през месеците юли и август в Бургас на уникална изложба на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование National Geographic. „Душата на океана“ е името на експозицията, включваща подводни фотографии и мултимедийно съдържание, представени по нетрадиционен начин – в специално изградени за целта тунели, създаващи усещането за спускане  под водата. Изложбата ще гостува в града от 9 юли до края на август и ще може да бъде видяна в Mall Galleria.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук