12.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Румънци и ски бегач в първия роден полумаратон по пясъка

Румънски любители на бягането и участник в Зимната олимпиада в Сочи са се записали за участие в първия в България полумаратон по пясъка. Състезанието „Камчийски пясъци“ ще се проведе на 31 май по устието на река Камчия, организира го разградският клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“. 

www.namore.eu

Предвидени са общо три дистанции, за възрастните – 21 км. и 10 км. и за децата – 2 км. За възрастните ще има и допълнително препятствие – ще пресекат реката по пясъчен брод, обезопасен с въжета, водни колела и други помощни съоръжения и спасители.

Контролното време за преминаване на дългите дистанции е 4 и 3,30 ч., стартът е в 8,00 ч. следващата неделя – 31 май.

Сред партньорите в организацията на полумаратона „Камчийски пясъци“ е WWF – Световната организация за опазване на дивата природа. Сред основните идеи на събитието е да се демонстрира възможност хората да се забавляват сред природата без да я увреждат, както и да се популяризира необходимостта зоната около Камчия да бъде защитена. Всеки участник ще е задължен да изхвърля боклука си само на определените за целта места, а преди и след състезанието организаторите ще почистят трасето.

Повече информация за състезанието ТУК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук