16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Световни хореографи ще обучават в Бургас

Млади танцьори от България, Сърбия и Македония се събират след дни в Бургас, за да работят съвместно със световноизвестни хореографи от САЩ за цели две седмици в периода от 19 до 30 август 2013 г. За първи път Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ организира лятно издание на вече традиционната интензивна програма Танцова работилница Dance It!

Уникалната за България лятна инициатива е възможна благодарение на традиционната подкрепа на Фондация „Америка за България”, на спечелена награда за бизнес план по програмата за социално предприемачество на фондациите БЦНП и ПАЦЕП, както и на любезното партньорство и домакинство на Община Бургас. Лятна Танцова работилница ще бъде един от знаковите проекти в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г.

Майсторските класове в 5 различни танцови стила ще бъдат водени от невероятни хореографи, които пристигат в България, след като само до преди дни са преподавали в едни от най-известните танцови институции и летни програми в САЩ. Самата “Танцова работилница” е единствената за България инициатива, която стъпва на утвърдения в САЩ модел за интензивни танцови програми, в които преподават специално поканени хореографи и за кратко време се усвоява огромно разнообразие от нови техники. Подобни програми са задължителна част от развитието на всеки танцьор зад океана, а участието в тях се предхожда от редица оспорвани прослушвания.

Лятна Танцова работилница 2013 ще бъде открита на 19 август 2013 г. в Младежкия дом в Бургас. Освен интензивните ежедневни танцови ателиета за записалите се танцьори, програмата включва и множество събития, интересни за гражданите и гостите на Бургас и региона. Сред тях са големият заключителен спектакъл, репетиции на открито, танцова програма за деца и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук