16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Сглобяват сцените за SPIRIT of Burgas, централният плаж остава затворен до понеделник

Започна активната подготовка на музикалния фест SPIRIT of Burgas, информират от пресцентъра на общината. Организаторите вече сглобяват сцените, ограждат и украсяват фестивалната зона. Бургазлии и гостите на града трябва да знаят, че достъпът до централния плаж, където традиционно се провежда фестивала ще бъде ограничен от петък до понеделник – включително. 

Само през уикенда, когато е самото събитие, къпането в морето и използването на крайбрежието в района на Централен плаж ще бъдат разрешени от 17.00 до 20.30 часа. По улица „Княз Александър Батенберг“, която е в непосредствена близост до фестивалната зона, ще бъде забранено движението на автомобили и други моторни превозни средства.
За меломаните на най-голямото лятно събитие са предвидени един главен вход с шестнайсет спомагателни линии за преминаване към музикалните и атракционни зони. Достъпът до централната улица „Булаир“ временно ще бъде ограничен, тъй като две от четирите пътни платна ще бъдат приспособени за паркоместа на гостите на феста. А за посетителите със затруднено придвижване ще бъдат пригодени специални рампи.
Тази година за двудневния музикален фестивал ще бъдат изградени, освен главната сцена „Main Stage“, още три подиума – „На тъмно Freestyle“, „Jack Daniel`s Rock Arena“ и „Solar Dance Arena“. Община Бургас и организаторите на SPIRIT of Burgas са предвидили сериозни мерки за охрана, противопожарна безопасност и спокойно протичане на музикалния уикенд. Със специален кораб Гранична полиция има готовност за съдействие и преместване на проявилите се нарушители, а организацията при инциденти ще бъде правилно разпределена между съответните отговорници.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук