15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Спасители в Слънчев бряг: Няма бити полски туристи, влязоха в морето пияни /видео+ снимки/

Летовници твърдят, че спасители на плажа в Слънчев бряг са упражнили насилие над полски туристи.  Във видеото, разпространено в социалните мрежи,  се вижда бой на плажа в Слънчев бряг. Версията на спасителите  е друга.

 „Бях вчера на съседния пост и видях , колегата 40 минути им свири, свири. Накрая отиде при полските туристи, бяха групичка от 4-5 човека, и те започнаха да бутат спасителя . Червен беше флагът, даже не трябва да се влиза в морето, ние все пак ги пускаме  и накрая ние сме виновни. Нямаше побой , агресията беше от тяхна страна”, разказва спасителят Джошкун Кечев

 „Ние им свирихме сигурно в продължение на два часа, те се смеят, показват ни неприлични жестове. Започват да ни замерят в пясък, блъскат колегата ми. Днес мотя колега не е на работа, защото има възпаление на очите от влезлия пясък в очите му”, допълва Добромира Петкова.

След инцидента на място пристига и дежурния лекар на плажа.

 „От туристите никой нямаше нужда от медицинска помощ, но се държаха изключително агресивно. Според мен бяха пияни”, разказа пред екипа ни Наталия Димитрова.

От няколко дни морето е изключително опасно, има червен флаг, заради мъртво вълнение.

 „Почти ежедневие е тогава да има  и такива туристи , които по една или друга причина не спазват указанията на спасителите. Има един допустим риск, в който ние не можем да ги оставим да си правят каквото си искат, защото отговаряме за хиляди всеки ден”, обясни   Иван Георгиев- управител на „Спасителна служба” Слънчев бряг

От МВР съобщиха, че полицията в Несебър извършва проверка по случая. Преглеждат се видеозаписите от свидетелите на инцидента. Ако полските туристи обаче не представят медицински свидетелства за получени наранявания, следствието ще бъде прекратено, съобщиха от МВР Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук