16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Средец отбеляза своя празник с богата програма

Средец отбеляза 55- години от обявяването му за град с богата артистична програма. В Читалище „Пробуда 1897” беше открита изложба- живопис на бургаската художничка Радка Караиванова. В платната и се открива очарованието на Странджа и богатата фолклорна традиция на средецкия край. Специални поздравления за изложбата художничката получи от кандидата за кмет на Средец, издигнат от ГЕРБ Иван Жабов и депутатът Димитър Бойчев.

Вечерта продължи с моноспектакъла „Надежда сляпата” на актрисата Мария Статулова, чийто родови корени са от село Дюлево в Община Средец. Автор на спектакъла и Боян Папазов, а режисьор: Възкресия Вихърова. По-късно на препълнинея площад „България” в Средец, кандидатът за кмет Иван Жабов удостои със званието „Почетен гражданин на Средец“ – генерал – майор член-кор. проф. Николай Петров. На тържествата присъства и бизнесмена Ангел Ангелов, който също е почетен гражданин на Средец.

„Днес в този празничен ден като политик аз правя равносметка за пропуснатите възможности. Като кмет аз вече знам, че е можело да се направи много във времето назад за града, за хората , за съхранението на природата и историческото ни наследство. Като човек днес аз съм горд защото моя роден град Средец, според някой не е толкова голям, според някой не толкова важен политически, според някой не толкова важен туристически и икономически, но специален за мен и моите съграждани. Той, нашият роден град присъства на картата на България като съвременен административен център с обновена инфраструктура, реновирани сграда, съхранена култура, традиции и образование”, обърна се към съгражданите си Иван Жабов.

По думите му празничния ден е повод всички да си припомнят кои са и от къде са, защото един град това не са улиците, сградите, училищата, парковите, читалищата, а един град това са хората.

Вечерта продължи с концерт на рокаджиите от група „Сигнал”, които накараха гражданите на Средец да пеят с тях хитовете им, а оркестър „Канарите” вдигна публиката на хоро. Празникът завърши с пищна заря.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук