13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Стари дискове, коркови тапи, хартия и изолационни материали станаха дрехи за Деня на Земята

Мол Галерия Бургас домакинства еко- ревю на талантливи деца

Стари дискове, коркови тапи, хартии и полиетилен получиха нов живот в мол Галерия Бургас. По повод Деня на Земята – 22 април, всевъзможни отпадъчни материали се превърнаха в дрехи изпод сръчните ръце на талантливи деца от града.

Десетки се събраха в търговско-развлекателния център, за да станат свидетели на еко-събитието, в което главни действащи лица бяха младите приложници от модул „Моден дизайн” на фондация „Шанс за децата на България”.

Изключителна елегантност на моделите, почти несъвместима с прозаичността на използваните материали, е това, с което може да се опише арт-ревю „Концепции”. Неограниченият и необременен светоглед на бъдещите дизайнери представи употребяваните материали в светлина, в която бе изненада да се видят. Талантливите деца обраха овациите не само заради креативността на всеки модел,  но и заради сръчността, с която се отличи всеки  един от детайлите.

 

„Екологичната и социална отговорност се възпитава от най-ранна възраст, затова и с радост приехме партньорството с фондация „Шанс за децата на България” в еко-инициативата”, заяви след шоуто мениджърът на мол Галерия Бургас Симона Първанова. ”Земята се задъхва от човешката дейност и е крайно време да осъзнаем, че грижата за природата не е модерно хоби, нито е единичен акт, а трябва да се превърне в начин на живот. Това е залегнало и в концепцията на нашия мол – проектиран е да използва по-малко електричество и питейна вода и значително са снижени вредните емисии посредством енергоефективни климатични инсталации от най-ново поколение. А щом един мол може да бъде екологичен, вярвам, че и ежедневието на всеки един от нас може да стане такова,” каза още Първанова.

 

Екологичните инициативи в мол Галерия Бургас продължават с кампанията за рециклиране на стари дрехи на магазин H&M. Всеки клиент, който занесе плик с вече ненужни дрехи в магазина на модния гигант, без значение от състоянието или производителя, ще получи ваучер за 15% намаление при следваща покупка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук