13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Съветници в Созопол дариха кръв по време на сесия

Кръводарителският център бе организиран в две от помещенията в сградата на Общински съвет- Созопол, а акцията на БЧК съвпадна с редовната сесия на местния парламент. Съвсем естествено бе и първите доброволци да бъдат общинските съветници, които независимо от благородната си постъпка се стараеха да не отсъстват от сесията, която се провеждаше в този момент. Първият, който даде старта на кръводаряването сред общинските съветници бе Христо Бардуков, който в типичния си шеговит стил сподели „Източиха ми кръвчицата, но знам ,че ще спаси човек”. Общинските съветници Тодор Чакъров и Пенка Щерионова са сред редовните кръводарители и този път не пропуснаха да дадат своя принос в спасяването на здравето и живота на други хора. Благороден пример сред колегите си дадоха още общинските съветници Гено Пухов, Илиян Стефанов, Тихомир Янакиев и Стоян Маринов.

Кметовете на населени места, които присъстваха на сесията също се включиха в кръводарителската акция. Пръв се включи кметът на с. Равадиново Иван Пазвантов, който ще остане в аналите на родното кръводаряване с различните кръвни групи при всяко кръводаряване. Своя дан в хуманната кампания даде и кметът на община Созопол Панайот Рейзи, който според статистиката е дарил кръв повече от 10 пъти до сега.

Много граждани на Созопол взеха участие в акцията за безвъзмездно кръводаряване, посветена на великденските празници. Неколцина възрастни мъже и жени чакаха с часове, за да им дойде реда и някои останаха разочаровани, когато се оказаха неподходящи за манипулацията.

„Като на празник е „ – каза млада жена, която дарява за първи път кръв, впечатлена от приповдигната атмосфера в импровизирания кръвен пункт в сградата на общинския съвет.

Една много успешна кампания за доброволно и безвъзмездно даряване на кръв отчетоха от Бургаския кръвен център с ръководител д-р Тодор Бояджиев. Кампанията бе организирана от БЧК-Созопол в навечерието на Великденските празници. Акцията на созополските червенокръстци е част от кампанията на Български Червен кръст „ Дари кръв- спаси живот”. В акцията се включиха 21 кръводарители.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук