15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

С огромна баница посрещат 100 цигански цигулки у нас

Невероятна изненада подготвят организаторите на турнето на 100 GYPSY VIOLINS в България. Те поръчаха 56-килограмова баница, с която да посрещнат 100-те виртуозни музиканта от оркестъра.

рекордьори в книгата на Гинес за най-голям цигански симфоничен оркестър, който свири само по памет, 100 GYPSY VIOLINS ще бъдат приветствани подобаващо на родна земя. Тази година те ще посетят два града в България – Пловдив на 1 септември и Бургас на 3 септември.

За приготвянето на грандиозната баница ще бъдат ангажирани 8 готвача, които ще използват 40 кг брашно, 125 яйца, 50 кисели млека, 20 кг сирене. Баницата ще бъде с диаметър над 1 метър.

Инициативата напомня някой традиционен фестивал на кулинарията, а традиционните елементи не липсват и при 100-те Унгарски цигулки. Облечени в типични унгарски носии, с елементи от циганската култура, допълнени с класиката на най-големите композитори в историята и лудите ритми на горещата номадска култура, тези творци ще ви пренесат в истинска приказка от звук и визия. Несравними са по своята същност, тъй като те смесват два стила и пресъздават картини от старинни австрийски замъци и едновременно от далечни пустини.

На сцените на Античния театър в Пловдив и на Летния театър в Бургас ще звучат известните симфонии „Цигански барон“, „Радецки марш“ от Йохан Щраус, „Валс на цветята“ от Пьотър Чайковски, „Унгарска рапсодия“ от Франц Лист, „Чардаш“ от Виторио Монти и това е само една малка част от репертоара на 100 GYPSY VIOLINS.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук