13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Тайните на морето” привлякоха стотици бургазлии в Морска гара Бургас

При засилен интерес беше дадено началото на проекта „Тайните на морето”, посветен на Европейския ден на морето. Една от залите на пасажерския терминал в Бургас бе превърната в морско дъно с различни морски обитатели. Над 500 малки и големи бургазлии дойдоха на Морска гара, за да видят експозицията от старинни котви, морско оборудване, водолазни костюми и всякакви морски обитатели, както и да се запознаят отблизо с пирати и русалки.

DSC_0681Собственикът на сайта е-Бургас Илияна Тодинова и директорът на бургаския порт Диян Димов откриха изложбата и представиха съвместния си проект на стотиците хора, дошли да разгадаят тайните на морето.

„20 май е европейски ден на морето, искахме тази година да го отбележим по различен начин и мисля, че успяхме. Щастлив съм да видя толкова много бургазлии и гости на града на Морска гара и толкова много хора, развълнувани от нашата експозиция.Ще се радвам ако сме успели да засилим вашата любов към морето и да ви провокораме да го пазите чисто”, каза директорът на Пристанище Бургас Диян Димов.

DSC_0689„Ние от сайта е-Бургас нямаше да се справим с „Тайните на морето” ако не беше съвместното ни сътрудничество с бургаския порт. Когато има съмишленици, когато всички заедно гледаме в една посока, когато неуморен екип от хора работят, тогава нещата се получават. Искрено се надяваме заедно малки, и големи да се впуснем в морското приключение през следващите дни”, каза на откриването собственикът на сайта е-Бургас Илияна Тодинова.

Русалки посрещаха на входа на експозицията всеки, дошъл да разгледа и го даряваха със сувенир с логото на пристанище Бургас.

Пиратският кораб „Есмералда” пък предизвика най-голям интерес. Днес и утре от 17,30 часа, ако времето позволи, всеки авантюрист ще може да се повози напълно безплатно на морската атракция. Също така днес посетителите на експозицията ще могат да напишат писмо със свое послание, което ще запечатат в бутилка. Жури ще оцени най-атрактивните и интересни писма.

DSC_0682Експозицията ще продължи четири дни. В специална писана каручка ще бъдат поставяни боклуците, намерени на морския бряг, а срещу тях всеки ще получи лакомство. Това ще се случи в петък от 13,30 до 17,30 часа.

Всеки, който обича карнавала, може да се включи в него на 23.05./събота/, когато от 18:00 часа ще започне карнавалната дискотека „Тайните на морето”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук