21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Топстилисти ваят филмови прически от „Титаник” и „Девет седмици и половина”

Романтиката на кинохита „Титаник”, еротиката на филма „Девет седмици и половина” и страстта на лентата „Усещане за жена” ще се слеят по уникален начин в модния мултимедиен спектакъл „Прическата и градът” на 15 юни, събота, в Летния театър в Бургас. В грандиозното си шоу италианският стилист Саверио Палма заедно със своите български колеги е заложил на атрактивни импровизации и върху най-вълнуващите моменти от легендарните холивудски заглавия „Любовна история”, „Хубава жена”, „Бодигард”, „Сабрина”, „Кръстникът”. Една от музите за участниците е София Лорен. Входът е свободен, началото е в 20,30 часа.

 

Всеки от творците ще представи своята идея за булчинска и вечерна прически, вдъхновен от разтърсващите любовни сцени. С този нестандартен подход топкоафьорът от Милано Саверио Палма и 14-те български фризьори ще потопят зрителите в атмосферата и епохата на култовите филми. Докато на огромен екран текат емблематични за всяко от заглавията кадри, моделите на фризьорите ще дефилират на сцената със същите прически, грим и облекла като тези на героите от увековечената чрез камерата любовна история. Самият Саверио Палма ще претвори тематично визията на кралицата на красотата от конкурса „Мис България 2012” Габриела Василева. До самия шоу-спектакъл ще остане в тайна на фона на кадри от кой филмов шедьовър ще дефилира хубавицата, категорични са организаторите. Есенцията на любовните сцени в световното кино ще бъде озвучавана наживо от струнния квартет „Интро”, който е подготвил собствени аранжименти на незабравимите мелодии.

 

В 2-часовия тематичен спектакъл „Прическата и градът” ще участват над 70 стилисти и модели. Събитието не е само за професионалните фризьори, а и за ценителите на красотата във всичките й форми, уточниха организаторите, които са поканили на събитието елита на Бургас.

 

Гологлавият в момента шоумен Димитър Рачков ще се появи в Летния театър с цветна прическа в стила на диско групата от 80-те години на миналия век „Бони М”. Пред съгражданите си от Бургас комикът ще се превъплъти в своя екранен образ на Жоро Бекъма и ще се впусне в лудешки танц, имитирайки Боби Михайлов.

 

Попфолк певицата Андреа ще бъде водещ на модния шоу-спектакъл. Дизайнер на „Прическата и градът” е Стоян Радичев, а сценарист – Иван Ангелов, популярен от работата си преди години в „Шоуто на Слави”. Избраният от него композиционен подход е на сцената да се редуват забавните моменти с непоказвани до момента у нас фризьорски техники.

 

Сиянията на 7-те чакри в човешкото тяло ще бъдат материализирани от Саверио Палма. Виртуозът на ножицата и гребена ще разкрие на сцената връзката между цветовете и състоянието на духа. Това неделимо единство ще бъде показано на всички видими нива – от косите на моделите и облеклото им до светлинните ефекти на сцената.

 

В „Прическата и градът” Саверио Палма заедно с няколко български стилисти, сред които Георги Георгиев – Жоро-Ефекта и Йордан Василев, ще демонстрират с 6 модела най-новите тенденции в техниките на подстригване, цвят и стайлинг. Грациите ще разходят по подиума най-актуалната за 6-те континента в момента модна линия, обясниха организаторите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук