14.9 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

Три дни разпитват свидетели по делото за убийството на Георги Танев

Три дни ще продължи делото за убийството на шефа на „Евробилдинг” и бивш президент на ФК“ Нефтохимик“ Георги Танев. Строителният предприемач беше убит през март м.г., след смъртоносен удар с нож в бар „Интрига“. Обвинен в умишлено убийство е Динко Сменовски, гард в заведението, което е известно в Бургас като свърталище на проститутки. Намира се в центъра на Бургас, срещу Арменската църква.

 

снимка: 24 часа

Реплика на Сменовски към Танев да се свали краката от масата в бара е станала причина за конфликта. Това разказа в съдебната зала през първия ден на процеса гардът на Георги Танев, Горан Горанов. След забележката те отишли до масата на Сменовски за да изяснят нещата. Обвиняемият изкарал голям нож. С хладното оръжие първо порязал гарда по рамото. Вторият удар попаднал в слабините на Танев и разрязал смъртоносно артерия.

 

Днес делото продължи с разпити на сервитьорки и барманки в заведението. Техните показания обаче бяха твърде объркани и противоречиви. Оказа се, че момичетата не спомнят в нощта на убийството Сменовски да е бил посетител в бара. Тези показания може да доведат до обрат в делото.

 

Утре процесът ще продължи с разглеждане на експертизи. Очаква се показания да даде и обвиняемия Динко Сменовски.  

 

Майката и приятелката на убития строителен предприемач поискаха общо 400 000 лв. кръвнина.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук