10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Ути открива кулинарно училище за деца на рибния фест в Царево

Рибният фест в Царево се сдобива и с кулинарно училище, където деца и възрастни ще се учат да готвят. На 6 и 7 септември територията на пристанище „Мичурин” ще се превърне в арена на кулинарни, музикални и светски забавления, които ще са част от третото издание на Рибния фест, съобщиха от Черноморската община.

За доброто настроение на гостите ще допринесат изпълненията на Ангел и Мойсей, Roots Rocket и Sentimental Swingers на специална сцена, която ще бъде изградена в морето. На 7 септември от 17:00 ч. всеки родител може да заведе детето си на пристанище „Мичурин”, за да се докосне до магията на кулинарията. Там Ути Бъчваров ще забърка миди с ориз по оригинална местна рецепта – по царевски, с помощта на невръстни готвачи.

„Искаме да създадем кулинарни навици у децата. По весел и интересен начин те стават съпричастни към приготвянето на ястията. Забавляват се, сами си режат зеленчуците, сами си слагат подправките. След това, разбира се, ще опитат и от произведенията си.”, издаде Ути. Освен всичко друго организаторите са осигурили и видеостена за мача на Българският национален отбор срещу Италия – квалификация за Световно първенство на 6 септември от 21:45ч. Гостите на събитието ще имат възможност да гледат на живо срещата на по чаша бира, придружена с рибена чорба.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук