14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

ФОРТИСИМО КЛАС ПРЕПОДАДЕ УРОК НА X FACTOR

Талантите в X Factor се върнаха в 4-ти клас. Но не като ученици, а за да вдъхновят децата от 128 СОУ „Алберт Айнщайн“. Финалистите Невена, Михаела, Георги Бенчев и дует Добреви станаха част от Фортисимо клас – единствената образователна прогрмата за класическа музика с национален обхват, която се провежда в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента – цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинер (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани. Nevena, Mihaela, Ivo i Plamen, Georgi i HariВ компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази, талантите разказаха за емоцията, която носи музиката, и пътя, който самите те са извървели, докато стигнат до сцената на X Factor.

Много труд и постоянство във всяко начинание бяха част от съветите на Невена, Михаела, Иво и Пламен и Георги Бенчев. „Успехът е 1% талант и 99% труд!“, категоричен беше Бенчев, а Невена допълни, че голяма част от успеха им се дължи и на екипа, който стои зад тях. От своя страна Хари Ешкенази сподели, че не би могъл да си представи живота без музика. Финалистите поздравиха малчуганите с изпълнение на песента “Happy”, а след това опитаха уменията си на цигулка.

Nevena PeykovaУчастието на талантите от X Factor в програмата Фортисимо Клас ще продължи утре, 15 януари, и в петък, 16 януари, когато ще посетят още четири софийски училища, за да се срещнат с още четвъртокласници и да ги заразят с емоцията на музиката.

X FactorФортисимо Клас е дъщерна програма на семейство Фортисимо, създадено от маестро Максим Ешкенази и Фондация “Америка за България”. Семейството включва три програми – Фортисимо Фест (националнен фестивал с концерти на открито), Фортисимо Клас (образователна програма за деца от 4-ти клас) и Фортисимо Фамилия (образователни концерти за цялото семейство).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук