14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Французойките поддържат перфектна фигура с домашна торта

Каква е тайната на французойките и как те успяват да запазят стройна и красива фигура, при условие че охотно се хранят в многото ресторанти на Шанз-Елизе?

Стремежът е да се изпитва удоволствие от ритуала на хранене, като се отделя достатъчно време за това. Да се наслаждаваме на всяко ястие, като постепенно намаляваме порциите.

Една рецепта предлага шеф Ивайло Цонков от балнеохотел Поморие. Кулинарният гуру разкрива тайните на своята френска домашна торта, която само на пръв поглед изглежда като калорийна бомба. В действителност е шедьовър на изкуството и една малка порция от нея поддържа перфектната фигура.

-Torta

Ето какво разказа шеф Иво:

Тестото за корите се замесва от – яйцата, меда, маслото и брашно, щипка сол. Желателно е на десертите да се слага щипка сол, което да подчертае сладкия вкус. Прави се тесто, разточваме го на тънки кори, печем ги на 200 градуса за около 3-4 минути, след което ги изрязваме в кръгла форма. Правим 5-6 кори.

За крема се използва сирене рикота и кондензирано мляко. Добре е да е руско, защото е по-вкусно от шведското. Прави се крем, с който се мажат платките, а отгоре се маже с шоколадов ганаж – сметана и шоколад.

Може да се гарнира с плочка черен шоколад, ягоди, карамелизирана захар и свежа мента.

 

Продукти:

Мед – 100 гр.

Яйца – 3 бр.

Масло – 125 гр.

Брашно – 300 гр.

Шоколад – 100 гр.

Сметана – 500 гр.

Сирене рикота – 300 гр.

Кондензирано мляко – 397 гр.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук