7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Хотелиер се обърна с катамаран в бурното море, бедства над 4 часа

Хотелиерът Валери Иванов от Несебър оцеля като по чудо, след като прекара над 4 часа в бурното море вчера следобед, разказа „24 часа“. Инцидентът станал около 14 часа, когато силен вятър обърнал катамарана на Иванов в морето край Слънчев бряг.

Минути по-рано той успял да се обади по телефона на свой познат, на който казал „Елате да ме вземете от …“, но тъкмо преди да назове мястото, връзката прекъснала. Веднага е подаден сигнал на тел.112 за изчезнал в морето човек, а от там и до Кородинационния център във Варна, както и до спортен клуб по подводни спортове Месемврия Несебър, който разполага със спасителен катер.

„Наши доброволци веднага започнаха издирване с катера Спасител 4. Малко след 15,30 ч. катамаранът бе намерен преобърнат на около 2 километра в открито море. Вълнението беше 4-5 бала“, разказа Десислава Николчева от клуба.

Едва около 18,30 ч. издирваният бизнесмен се е появил в района на Централния плаж в Несебър. Оказало се, че той е бил със спасителна жилетка и е успял с плуване да стигне до брега. Състоянието на Валери Иванов било добро, той бил контактен, казаха запознати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук