13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Четящият човек“ събира любители на книгата в Бургас

Лятна читалня ще зарадва жителите и гостите на Бургас от 14 юли,съобщиха от общината. Тя се намира в началото на улица „Алеко Богориди” и ще бъде отворена от 11.00 часа. Това е първото събитие от втория национален фестивал „Четящият човек”, който ще се проведе в Бургас от 10 до 13 септември.

duskic.com

Десетки български издателства дариха свои книги от различни жанрове за читалнята. Идеята е всеки, който пожелае – да си вземе книга и да си почете на спокойствие на пейките около читалнята. Книгите могат да бъдат споделяни или връщани.

Фестивалът „Четящият човек” е замислен като събитие, подкрепящо четенето. Тази година в него ще участват популярни бъллгарски писатели, музиканти, артисти, художници. Ще има безплатни прожекции на филми по известни литературни, произведения, театрални спетакли, изложби, творчески работилници, премиери на книги. Всичките събития проследяват пътя на книгата през различни жанрове на изкуството.

Фестивалът се провежда със съдействието на веригата книжарници „Хеликон” и община Бургас и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук