13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

„Човекът от Ла Манча” идва в Бургас

Премиера на култовия мюзикъл от Бродуей „Човекът от Ла Манча“ идва в Бургас на 3 октомври. Постановката, която ще се играе в залата на НХК, е дело на Борис Панкин, Евгени Господинов, хореограф-Боряна Сечанова, диригент- Константин Добройков.

В образа на Дон Кихот бургазлии ще видят не кой да е, а „рицаря“ на българската екстрада и опера Орлин Горанов, който тази година чества своя 60-годишен юбилей с ролята на знаменития идалго. В ролята на неговия верен оръженосец Санчо Панса ще влезе актьорът Мариан Бачев.

Мнозина си спомнят телевизионния театър „Човекът от Ла Манча“ от 1968 г. с великолепната игра на Коста Цонев и Никола Анастасов. Така че предизвикателството пред Орлин и Мариан е твърде голямо, защото сравнението е неизбежно.

„Човекът от Ла Манча“ ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени…

Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Пловдивския драматичен театър. Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще забавляват публиката под съпровода на диригент Константин Добройков. Представлението е дело на създателите на мюзикълите „Коса“, „Ах, този джаз!“ и „Оркестър без име“ – режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев и хореографа Боряна Сечанова.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди „Тони“ – театралният „Оскар“.

Спектакълът ще се играе на 3 октомври в зала НХК. Билети се продават на касата на НХК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук