7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“

Предстои Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Началото му е през 2012-та, когато излезе от печат малка красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд. В нея са поместени ученическите стихове на бургазлийката Мери. Скоро след това се появява идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна с това име. Така предстои вече шестото му издание, което отново се осъществява с подкрепата на Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас, и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

„Ние вярваме в таланта на младите хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Любопитно ни е какво мислят, какво ги вълнува, как се изразяват? Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?“, казват организаторите на конкурса.

Изпратете свои стихове на свободна тематика за Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас.

Мария Мутафчиева – Мери, издателска къща „Знаци“ и Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас ви канят да изпратите в периода 1-31 октомври по три свои стихотворения, от които посочите едно, което смятате, че ви представя най-добре! Ще бъдат отличени първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите в сайта на гимназията:

http://gpaeburgas.org/MARY/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ПГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от Мери. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук