11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Щерев почерпи с комунистическа торта

Голямата му дъщеря Надя се върна от Германия, за да го изненада за празника

 С комунистическа торта почерпи за 70-годишния си юбилей филмовият композитор на столетието Митко Щерев в култов столичен бар. „Поръчал съм ви от носталгия комунистическа торта „Гараш“, която за разлика от днешните, които са с маскарпоне и трюфели и са ужасно сладки, тази е сладка и леко горчива, какъвто всъщност е живота“, разкри пред гостите си музикантът.

Той уточни, че рецептата е от 1975 г., която е съдбоносна в живота му, защото именно през нея той е написал музиката за един от най-хубавите български филми „Осъдени души“ и е създал легендарната група „Диана Експрес“. На тортата му имаше само 7 свещички, но при духането им една не изгасна.

„Щом остана една да свети, при всички положения това е знак, че ще живея още 10 години“, каза композиторът. Митко Щерев отпразнува 70-годишния си юбилей с точно 35 души. Сред тях бяха колегите му от „Диана Експрес“ Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев с половинките си, двама от авторите на най-големите му хитове Лозан Такев („Северина“, „Нямо кино“) и Александър Петров („Вчера“, „Пиано за сам“, „Милиони мигове“) със съпругите си, както и светския пиар и продуцент лорд Евгени Минчев. Голямата изненада за Митко Щерев беше появата на партито на първородната му дъщеря Надежда, която живее в Германия. Тя беше направила конспирация с най-малката си сестра Рая и до последно двете държали в тайна пристигането й. „Преди малко в тъмното се появи тази дама, аз я погледнах и си казах „Тази не съм я поканил“. Тя пристъпи към мен и каза „Тате“, а аз щях да получа удар“ – така композиторът представи на приятелите наследницата си.

Днес Митко Щерев събира на празничен обяд трите си дъщери и двете внучета, а БНТ ще отбележи 70-годишнината му с излъчването на филма „Осъдени души“ – събота 30 януари 2016, от 20,45 ч по БНТ Свят и на 6 февруари 2016, от 14,45 ч по БНТ 1.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук