16.5 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Южнокорейци луднали по родното вино и горещите ни минерални извори

Областният управител Павел Маринов се срещна с корейския посланик у нас – Негово превъзходителство Шин Менг-хо. Двамата обсъдили бъдещи възможности за сътрудничество в сферата на туризма и икономиката.

Според Маринов, сътрудничеството ни с Корея може да пожъне успехи и в корабостроенето, технологичните иновации и екология. Областният управител е представил конкретните преимущества на Бургас и региона за обновяване на връзките с азиатската държава.

От своя страна Шин Менг-хо е заявил удовлетворението си от големия интерес на корейски туристически фирми и туроператори към българското Черноморие. Според него, през следващите години се очаква голям брой корейски туристи да посеят родните курорти.

„Днес и утре ще се срещна с бургаския туристически бизнес за евентуални възможности за сътрудничество. Корейските туристи имат много бегла представа за България като туристическа дестинация и в частност за черноморския регион. Бургас има всичко необходимо за прекрасен туристически пакет. Корейският турист се наслаждава много на топли минерални извори, ориентирани са към здравословния начин на живот, много харесват червеното вино. Българското вино е много популярно. Имате много археологически находки и разкопки“, сподели Менг-хо.

Според Павел Маринов пък в момента страната ни разработвала туристически и транспортен продукт, който да се предлага на туристите. „Във втората фаза на развитие на проекта е предвиден експоцентър, в който смятаме, че трябва да има външно участие и то с пряко представителство на съвместни фирми или на фирми от Корея, а и от далечния изток. Ще представим кратки рекламни материали , свързани с тази идея“, обясни губернаторът.

По време на срещата са очертани и конкретни параметри за създаване на общи инвестиционни форуми и съвместни индустриални експозиции. Губернаторът и посланика не са пропуснали и въпроса с привличането на корейски инвеститори в съществуващите индустриални зони на Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук