15.4 C
Бургас
събота, май 25, 2024

„Включи града“ – без граница между артисти и публика

Изкуството излиза извън залите и театралните сцени и завладява улицата. Бариерата или така наречената четвърта стена между артист и публика пада и зрителят се превръща в участник в спектакъла, част от арт
магията.

Това ще се случи на фестивала за съвременно изкуство „Включи града”, който ще проведе на 23, 24 и 25 март в Морската градина, по улиците на Бургас, на Стената на приказките. Градът се превръща в една голяма сцена..

Със спектакъла „Огнена магия” на Театър на огъня и сенките Фаертър ще се бъде открит фестивалът на 23 март на Терасата в Морската градина. Трупата е известна със своето шоу на кокили, жонглиране с огън и живи статуи.

В сегмента Пърформанс ще участват голям брой представители на ъндърграунд културата. Сред тях има и гостуващи професионалисти от  чужбина.

Силно бургаско участие на фестивала. Момчетата от „Флоутрон” ще  въведат публиката в хип-хоп културата.

Изкуството на Мелпомена ще представят още Театралното ателие при Бургаски свободен университет и Театралната школа при Младежки културен център

Стената на приказките в Морската градина ще се превърне в сцена за децата. Кукленият театър в Бургас ще представи два спектакъла „Принцесата и змея” и „Кокошка с брошка”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук