13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Мобилизираните руснаци влязоха в първи бой. Помежду си, на път за казармите 

Новото попълнение на руската армия, което беше мобилизирано по силата на указа на руския президент Владимир Путин, вече влезе в бой, показват видеоклипове от различни части на Русия. Засега запасняците се бият помежду си на път за казармите, където трябва да ги облекат и обучат. Както се вижда от клиповете – за бойния им дух помага алкохолът.

В многобройни видеозаписи, които категорично не са вражеска пропаганда или манипулация, се виждат автобуси, спрели край пътя или на широките плочи на военни летища. Около машините – на групички или по отделно – се разкарват бъдещите бойци на Русия по фронтовете на Украйна.

На единия клип на полосата на летището руски солдати от запаса се движат с неуверена походка, засегната от изпитата вече водка, към самолет, който трябва да ги приближи към това, за което ги събират – войната. Панорамата измества фокуса надясно, където в тревата нещо се чернее – мобилизираните вече са дали първата си жертва. Един от бойците е паднал пиян и е заспал зад бяло пано, има опасност да не го забележат и самолетът да излети без него.

https://twitter.com/GraniTweet/status/1573236469614903303

Втората част на този сюжет е вече вътре в самолета. Там събраните да летят заедно към победата водят спор, не се разбира точно за какво, но се налага намесата на съпровождащите бойците военни полицаи.

За следващото видео трезвен преводач не може да се справи, трябва да е поне на нивото на героя от филма. Мъжът е с барета, а по фалангите на пръстите и горната част на дланта му има характерни за местата за лишаване от свобода татуси. Надписът към записа обяснява, че боецът е бил твърде пиян, за да замине за Украйна, и това, може би, му е спасило живота.

https://twitter.com/HALLONSA/status/1572468454564982789
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук