22.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Избраха “Кралица на Несебър” в навечерието на празника на града

Несебър си има своя кралица. Тя беше избрана в  навечерието на празника на града- 15 август, Денят на Света Богородица в препълнения амфитеатър. Нейното име е Ванеса Хайверова. Тя е на 17 години и е от Несебър.

Короната на новата „Кралица на Несебър“ беше поставена от кмета Николай Димитров, който преди това награди всички 12 участнички в конкурса. Той каза, че се е убедил, че Несебър има добри посланички пред света в лицето на тези красиви, обаятелни и талантливи момичета.

Тази година журито на конкурса се състоеше само от Марии от Несебър, от различни поколения. В чест на празника на Дева Мария кметът е изпратил покани на всички 375 жени, носещи това име, да журират „Кралица на Несебър“.

Конкурсът  не е обикновен комерсиален продукт, а конкурс за успешните млади хора на Несебър, споделиха от общината. Затова  в специално създадени за всяка една от девойките клипове те разказаха за своите мечти и демонстрираха различни таланти.

Вечерта продължи с концерт на Веселин Маринов, специален поздрав за всички Марии.

По-рано в църквата „Св. Успение Богородично“ в Несебър  Сливенският Митрополит Йоаникий  отслужи вечерна литургия бдение, след което литийно шествие  премина по улиците на града.

Иконата на Света Богородица  понеса моряци. Светинята беше придружена от жители на град  Неа Месамбрия- Гърция, облечени в народни носии.

Утре празникът на Несебър продължава с многобройни прояви в Стария и Новия град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук