21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

ЕП прие въвеждането на сертификати за Ковид-19 в срок от 12 месеца

Сертификатите за ваксинация трябва да се въведат в ЕС за максимален период от 12 месеца. Това изискване се съдържа в преговорната позиция на Европейския парламент (ЕП), одобрена на сесията на ЕП в Брюксел.

„Днес Европейският парламент прие преговорната си позиция по предложението за издаване на сертификат, потвърждаващ правото на свободно движение в Европа по време на пандемия. Членовете на Европейския парламент се съгласиха, че новият „сертификат за Ковид-19 на ЕС“, вместо предложения „цифров зелен сертификат“ от Европейската комисия, трябва да е валиден 12 месеца, а не повече“, се казва в документа.

Законодателното предложение за граждани на ЕС беше одобрено с 540 гласа „за“, 119 „против“ и 31 „въздържали се“, докато предложението за граждани на трети държави се прие с 540 гласа „за“ и 80 „въздържали се“. Гласуването се проведе вчера, а резултатите бяха обявени днес сутринта. Парламентът и Съветът вече са готови да започнат преговори. Целта е да се постигне споразумение преди летния туристически сезон.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: