21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Хотелиери с отворено писмо до правителството в оставка: Спешно въведете зелени коридори и премахнете задължителния PCR тест

Хотелиери в Слънчев бряг изпратиха отворено писмо до правителството в оставка и започват подписка с искане за спешни мерки за спасяване на сезона в Националните ни курорти, които разчитат предимно на чужди туристи. Хотелиерите настояват за спешно въвеждане на зелени коридори към Националните туристически курорти, отпадането на PCR тестовете или поемането им от държавата.

Хотелиерите настояват още за пълна данъчна ваканция и опрощаване на всички данъчни задължения до края на годината, както и 100% обезпечаване на разходите за всички служители, назначени на трудов договор към 1 май.

Ето и пълният текст на отвореното писмо :

Уважаеми г-н Борисов, уважаеми дами и господа, членове на Министерски съвет на Република България в оставка, ние от туристически бранш отчитаме преходния момент, в който се намира нашата държава, в следствие на политическата неяснота, произтичаща резултатите от проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори.

Не бихме си позволили да допринасяме към изключително натоварения дневен ред на изпълнителната власт, ако въпросът, с който се обръщаме към Вас, не е спешен и от решението му да зависи съдбата на един от водещите икономически сектори – туризмът.

Надяваме се на Вашето внимание и краткосрочни действия по взимане на решение.

Искането ни е свързано със следното:

1. ПРЕМАХВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ КЪМ МОМЕНТА PCR ТЕСТ за граждани на ЕС, РУСИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, УКРАЙНА, МОЛДОВА, ИЗРАЕЛ

След задълбочен експертен анализ, ние смятаме за нерелевантно изискването за 72-часов PCR тест за граждани, пътуващи в ЕС към и от България, поради факта, че пандемичната обстановка навсякъде вече в Европа е средно еднаква.

72-часовият PCR тест не дава гаранция за евентуално заразяване в първия или последния час след теста, както и свързаната с него неточна предполагаема диагностика, обявена от неговия създател Кери Мюлис.

След наложилата се пандемична обстановка в Европа и света, ние не правим разлика на пътуващите европейски граждани от София, Букурещ, Пловдив или Будапеща към Българските курорти.

Правителството официално обяви дата за откриване на летен сезон 01.05.2021 г. Затова за старта на функционирането на туристическите обекти, настояваме за спешно въвеждане на зелени коридори към Националните туристически курорти, освобождавайки туристите от всякакви финансови препятствия.

При различно мнение от горепосочените аргументи, приемаме за алтернатива пълното финансово покриване на PCR тестовете, за граждани, преминаващи с цел туризъм към и от Република България- входни и изходни.

В случай, че исканията ни не бъдат приети, настояваме за пълна данъчна ваканция и опрощаване на всички данъчни задължения към дата 31.12.2021г., също така и на 100% обезпечаване на разходите на работодателите за всички служители, назначени на трудов договор в сферата на туризма към дата 01.05.2021 г. и покриването на всички  вече направени разходи, необходими  за стартиране на сезона.

Изразяваме надежда за спешна и своевременна реакция, поради факта, че в момента сме възпрепятствани и ограничени да заработим за летен туристически сезон 2021.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: