20.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

Кметовете на София и Бургас вече не са заместници на Борисов

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия. Това стана по време на Националното събрание на партията.

Фандъкова и Николов обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

„Предстоят 2 тежки месеца. Много пари са изправени срещу нас – парите на олигархията”, заяви Борисов. „Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от нашите евроатлантически партньори”, призна той.

„Не върви днес да възложа на Фандъкова да отиде до Силистра, Добрич или Сливен, защото има работа в София. А като член на Изпълнителната комисия може спокойно да подпомага Тодор Кръстев и останалите в града. Няколко пъти се налагаше да пращам Николов във Видин, в Ямбол, а това е време, в което се отсъства от Бургас. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите. Да не прочета заглавие, че е свалено доверието. Обичаме ги, уважаваме ги, но сега трябва постоянно присъствие на събрания. Ако имате това време, оттеглям предложението”, заяви Борисов.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев бяха освободени като членове на Изпълнителната комисия.

От Контролната комисия бяха освободени Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: