23.3 C
Бургас
петък, май 20, 2022

Любен Дилов: Видя се в Благоевград, че изборният закон на Слави създава доста ядове

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС за Бургас Любен Дилов ще се обърне с писмо до водачите на листи от други политически сили, за да им напомни  кои са важните за града неща, за които трябва да работят заедно.

„Не очакваме някакви сътресения до края на кампанията. Очакваме едни хубави избори, разбира се,  с леко свито сърце , защото изборният  закон на Слави, видя се и в Благоевград, създава доста ядове и проблеми- технологични. Аз много се притеснявах, че може би ще бъдем първата европейска страна, в която са касирани избори поради технически несъвършенства, но се по успокоих защото през 2016 година австрийците също са касирали втория тур на президентските избори,  заради недомислици по гласуването, така че няма да сме първи, дано не се случи . Това че едни наши колеги изстреляха снаряд на ентусиазма извън границите на разума в миналия парламент го видяхме, опитахме се да го спрем, не можахме”, коментира Дилов.

Дилов коментира още, че искрено се надява да се състави правителство след изборите. „Това, което имаме в момента, не е добър вариант за никого. Има много действия, който сегашното правителство иска да предприеме, но те са немислими без парламент. България преди всичко е парламентарна република“, добави той.

„Предстоят само хубави неща за региона при осъществяване на нашата управленска програма. Залагаме много на по-доброто здравеопазване. Изграждането на Детска университетска болница е една от целите ни. Акцент в програмата ни попада и върху туризма, а за да се развива той, предвиждаме четирилентовите пътища в областта. До края на мандат на ГЕРБ, на национално ниво, ще работим за средна работна заплата от 2000 лв., както и за повишаване размера на пенсиите. Както винаги, кампанията ни е близо до хората и искаме да чуем техните идеи и въпроси.“ – бяха думите на Деница Николова, представител от листата на ГЕРБ-СДС.

Димитър Бойчев посочи, че служебното правителство е влязло в ролята на разследващ орган и саботира работата по отсечката на АМ „Тракия“. Той припомни, че десетки хиляди шофьори ще продължават да попадат в задръстване заради изкуствено удължения ремонт на АМ „Тракия“. Вместо в края на юни ремонтът ще продължи най-рано до края на юли. „Призовавам новите управляващи да преразгледат действията си и да търсят вариант да отложат ремонта за есента. Ситуацията ще се отрази тежко за българските граждани и бизнеса, всичко това се случва в активен летен сезон“, коментира той.

Кандидатите за депутати от ГЕРБ –СДС призоваха гражданите да гласуват за тях с бюлетина №5.

Политическа реклама!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук