23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси

Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия летен сезон в Бургас. Това се прави, за да не се получават улични задръствания и да не се нарушава графикът на градския транспорт.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 15 мин. при пристигане – за слизане на пътниците, и 15 мин. при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените за целта места:

– Бул. „Стефан Стамболов”, в джоба пред Бургаски свободен университет – 1 автобусно място;    

– Бул. „24-и Черноморски пехотен полк”, в района на експозиционен център „Флора“ (в двете посоки) – по 1 автобусно място;

– Ул. „Александър  Батенберг“, в посока хотел „Приморец“, след бариера на Пристанище Бургас – 1 автобусно място. 

Определените с настоящата заповед места за престой ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и съответната маркировка, съгласно Закона за движение по пътищата.

След слизане на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: гр. Бургас, ул. „Ген. Гурко” №62.

Забранява се движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в BUS лентите, както и спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.

Контрол по изпълнението на кметската заповед се възлага на директора на дирекция УКОРС при Община Бургас и на ОДМВР – Бургас.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: