23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой откри първия STEAM център в община Поморие

ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой спечели и реализира първия за община Поморие проект по национална програма на Министерството на образованието и науката „Изграждане на училищна STEM среда”, насочена към учебните дисциплини за наука, технологии, инженерство, изкуство и математика.

На откриването на STEАM центъра “Дигитални създатели“ присъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев,  които заедно с директора на училището Юлияна Атанасова прерязаха лентата на новия обект.

Г-жа Атанасова представи осъществения проект за интегриране на учебна среда от ново поколение. Обособени са четири зони за използване на най-новите интерактивни технологии за обучение, чрез които се създава нагласа у учениците за творчество, въображение и креативност. Методите на обучение включват групова работа, интердисциплинарен подход в предаването на нови знания, обучение чрез преживяване, обучение чрез изследване, проектно-базирано обучение и др.  Устройствата,  които ще се използват в заниманията на учениците се управляват от училището и поддържат различни приложения и функционалности за създаване на съдържание, подходящо за STEM обучение.  Учениците ще могат да проектират, оформят, създават различно дигитално съдържание – 2 и 3D анимация, ще научат основите на дигиталната фотография и графичен дизайн, ще създават продукти с виртуална и добавена реалност.

Кметът Иван Алексиев приветства колектива на ОУ „Христо Ботев” с реализирането на този иновативен проект, който ще позволи на учениците да учат  в една модерна образователна среда. „Уверен съм, че това е бъдещето в образованието, към което трябва да се стремят все повече училища, за да могат по-лесно да привлекат вниманието и интереса на учениците, с което и да осигурят най-доброто образование за тях.”, каза кметът Алексиев.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: