-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Плажът на „Росенец“ вече не е ливада!

Плажът пред резиденцията на Ахмед Доган в парк „Росенец“ вече е отбелязан в кадастралните карти като плаж. Площта на новия български плаж е 1412м2. Това съобщи в профила си бургаският депутат от „Демократична България“ Димитър Найденов.

“ Плажът на „Росенец“ вече не е в картите като земеделска земя, а в резултат на дългата институционална битка, на която дадохме начало с Христо Иванов и Ивайло Мирчев на 7 юли 2020г , най-сетне официално е отразен като плаж. Този факт освен всичко означава следните неща:
Битката, която поведохме за отвоюването на завзетия от Доган плаж приключи с победа на свободните граждани над задкулисието

Пътят, който води до плажа – 📎същия печално известен като “Подаръка за Доган” – този , който кметът на Бургас на 28 април 2020г направи всичко възможно да убеди, чрез заблуда много от общинските съветници в града да придадат в частна собственост на Почетния председател на ДПС, вече става гарантиран по закон и по тази причина става невъзможно да бъде частен.

Обещанието което поех след гласуването ми на 28 април, като общински съветник , да направя всичко възможно да поправя грешката си и върна пътя отново на гражданите е изпълнено. Нещо повече. Пътят никога вече няма да може да бъде отнеман от тях, именно защото се погрижих мястото, до което той води да е плаж. Площта на новия български плаж е 1412м2. И да- скоро над него ще се вее гордо българското знаме, както обещахме“, посочва Найденов.

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук