22.7 C
Бургас
неделя, май 22, 2022

Спомняме си за Лора с изложба

Съпругът на бургаската художничка Лора Янева, която бременна в шести месец загуби битката с Ковид,  подготвя изложба в нейна памет. Трагична съдба на младия творец  развълнува артистичен  Бургас. Част от картините  на бургаското момиче ще бъдат включени в благотворителен аукцион на 26 май. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис.

Обичам я и определено ми липсва ! Съпругата ми беше изключително колоритна личност , това ще видят  и гостите на експозицията в нейните картини, в нейните цветове, споделя любимият мъж на Лора Мирослав Калудов

Над 50 платна от различни периоди от творчеството на Лора ще бъдат показани в изложбата. Един колорит от цветове, образи- от приказния свят на доброто до абстракцията в търсенето на себе си като творец.

Част  от шедьоврите  на слънчевата Лора ще бъдат включени в благотворителен аукцион. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис, който вече тежи 2 кг. и все още се намира в неонатологията на бургаската болница.

„Искам да разкажа на сина ни , как времето  е променливо, но трябва да отстояваш на своите принципи на това да бъдеш честен човек , на това винаги да даваш любов”

Лора Янева става член на Дружеството на бургаските художници през 2007 година. През 2013 година получава наградата „Млад автор“.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук