17.1 C
Бургас
понеделник, 20 септември, 2021

Спомняме си за Лора с изложба

Съпругът на бургаската художничка Лора Янева, която бременна в шести месец загуби битката с Ковид,  подготвя изложба в нейна памет. Трагична съдба на младия творец  развълнува артистичен  Бургас. Част от картините  на бургаското момиче ще бъдат включени в благотворителен аукцион на 26 май. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис.

Обичам я и определено ми липсва ! Съпругата ми беше изключително колоритна личност , това ще видят  и гостите на експозицията в нейните картини, в нейните цветове, споделя любимият мъж на Лора Мирослав Калудов

Над 50 платна от различни периоди от творчеството на Лора ще бъдат показани в изложбата. Един колорит от цветове, образи- от приказния свят на доброто до абстракцията в търсенето на себе си като творец.

Част  от шедьоврите  на слънчевата Лора ще бъдат включени в благотворителен аукцион. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис, който вече тежи 2 кг. и все още се намира в неонатологията на бургаската болница.

„Искам да разкажа на сина ни , как времето  е променливо, но трябва да отстояваш на своите принципи на това да бъдеш честен човек , на това винаги да даваш любов”

Лора Янева става член на Дружеството на бургаските художници през 2007 година. През 2013 година получава наградата „Млад автор“.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: