21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Започна разширението на ДГ „Слънце“ в Слънчев бряг /снимки/

Започнаха строителните дейности по реконструкцията и разширението на ДГ „Слънце“ в Слънчев бряг.  За този  обект от образователната  инфраструктура Община Несебър  кандидатства и бе одобрена за финансиране от Министерството на образованието и науката по проект “Разширение на ДГ „Слънце“ и реконструкция на покрива на съществуваща сграда в к.к. Слънчев бряг – запад, гр. Несебър, общ. Несебър“.

Предвижда се детската градина да се ошири, като към съществуващата сграда се пристроят помещения, в които ще се обособят нови детска и яслена групи. Разширението ще е едноетажно и включва оформяне на нов музикален салон. Проектиран е отделен вход за новите две групи. Ще се направи и реконструкция на покрива на сградата.

Разширението е във връзка с  нарасналите нужди от по- голяма база за детска градина „Слънце“ . Процесът е  свързан с устойчивата тенденция за увеличаване на населението в Общината, която се превръща във все по-.привлекателно място за живот за много хора – български и чуждестранни граждани. Това поражда необходимостта от строителство на нова образователна, транспортна и др. инфраструктура.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: